Resultaten

Dit wedstrijd seizoen (2019) bevat 7 Races. Hier kunt u de behaalde resultaten vinden met verslag erbij. 

  • Race 1 Genk Home of champions (9 Maart 2019) 
  • Race 2 Mariembourg Karting des fagnes (6 April 2019)
  • Race 3 Strijen ( 20 April)
  • Race 4 Raceway Venray (18 Mei 2019)
  • Race 5 Mariembourg Karting des fagnes (28 September)
  • Race 6 Spa Francorchamps (26 Oktober)
  •  Race 7 Genk Home of champions FINALE (16 November)

Hieronder kunt u de verslagen van de wedstrijden lezen...

Genk race 1: Eerste plaats

De eerste wedstrijd van het seizoen is een feit. We stonden om half 5 op, en vertrokken we richting België, naar het circuit van Genk. We begonnen de dag met een track walk over de opdrogende baan, gevolgd door 4 vrije trainingen. Veel moeite gehad met het weer. Constant afwisseling tussen regen en droog. Eerste paar sessies was het nog zoeken naar de juiste afstellingen, maar in de laatste sessies was de kart volledig afgesteld en race klaar. Vlak voor de kwalificatie en race viel en nog een bak water naar beneden, dus de race zou een natte race worden.

De kwalificatie verliep niet vlekkeloos. Na een verkeerde kwalificatie moesten we opnieuw kwalificeren. En hier werd ik flink gehinderd. Voor als nog een P2 algemeen kunnen pakken. Bij de start ging alles goed. Ik nam de P1 over, onverwacht werd ik door de nummer 2 en 3 ingehaald. Maar na 2 bochten had ik de P1 weer terug gepakt. Na een lange race is het gelukt om de volledige race op de eerste positie te rijden, en ook te finishen op de eerste positie met een voorsprong van 45 seconde!

Ik ben ontzettend blij met deze resultaten. Vorig jaar verloor ik hier mijn ketting en zo dus ook het kampioenschap. Dit jaar ga ik met 2 bekers naar huis.

Ik wil graag Sturgis Racing bedanken voor het coachen, Ruud Schulz voor het monteur werk, Xellent Personal Training voor het goede coachen in de sportschool en iedereen die mij is komen supporten. Dankjewel!

Op naar Race 2 in Mariembourg!

Mariembourg race 2: Vierde plaats 

Mooi weekend gehad in Mariembourg met helaas wat minder resultaat. De vrijdag trainingen gingen uitermate goed! Heel de vrijdag reed ik vooraan mee met de junioren en was zelfs sneller dan hun in de bochten, maar verloor de snelheid helaas door het extra gewicht dat ik meeneem. Door deze trainingen waren we al stappen voor op de zaterdag. 

Ook in de zaterdag trainingen waren we snel, tot dat we onze nieuwe banden gingen gebruiken voor de laatste training, en voor de race. Sinds we op nieuwe slicks weggingen, daalde mijn rondetijden hard achteruit en ik was 2 seconde trager dan dat ik reed in de vorige trainingen. Waar het precies aan lag? Daar zijn we helaas niet achtergekomen

In de kwalificatie stond ik P4 senior. Met 2 seconde verschil tussen mijn eigen tijden... en de tijden die ik reed tijdens de kwalificatie stond ik dus strak in het middenveld. Tijdens de start wat plekken gewonnen, maar uiteindelijk verloor ik de aansluiting en ik kon niet meekomen met de rest. Ook in de race verloor ik 2 seconde per rondje op mijn voorgangers en was het keihard werken om voor te blijven op overige senioren.

Het verliezen van mijn focus speelde ook een rol. Door de frustratie en de verwarring waarom ik opeens zo traag was, verloor ik mijn focus die ik herpakte in rondje 20. Ik creëerde een gat tussen mij en de eerst volgende senior en kwam P4 over de lijn.

Een teleurstellend resultaat, maar het weten dat er meer in heeft gezeten maakt mij wel weer tevreden. Als we mijn snelste tijd van zaterdag vergelijken met de P1 van deze wedstrijd zat de snelheid er zeker in dit weekend.

Graag bedank ik mijn sponsoren, mijn coach Sturgis Lammes en mijn monteur ruud schulz

Strijen race 3: Eerste plaats

Het was een prachtig weekend in strijen met ook prachtige resultaten. Eerste plaats bij de senioren!

Deze wedstrijd hadden we 1 dag, met 7 trainingen van 20 minuten, en ook de kwalificatie en race. Van de 7 trainingen zijn we met 5 alleen maar bezig geweest met problemen. De motor liep totaal niet goed + het feit dat ik op oude banden van de vorige wedstrijd nog stond. Ruud (mijn monteur) en Sturgis Lammes hebben hard gewerkt om mijn motor op tijd te fixen en dat is gelukt! Ik ben erg blij met jullie hulp!

Tijdens de kwalificatie stond ik P1 senior, en achter mij op p2 Jordi mijn teamgenoot.  we kwamen allebei goed weg bij de start.
Na vele rondes gereden te hebben zat Jordi nog altijd vlak achter mij, we kwamen constant achterblijvers tegen. Strijen is een erg kleine maar zware baan, dus met een start veld van 30 man is dat ook wel te verwachten dat je constant moet dealen met achterblijvers. Na een half uur begon het steeds zwaarder te worden, het was erg warm en ik was 3 dingen tegelijk aan het doen. Mijn eerste plaats verdedigen tegenover mijn team genoot, achterblijvers zo snel mogelijk voorbij gaan (zonder hulp van de blauwe vlag) en ook nog eens snel en constant blijven.

Het was heel zwaar maar ik heb niet opgegeven. Na ongeveer 50 minuten door een herstart was de finish. Heel erg blij dat ik deze race P1 heb gehaald, want het was echt zwaar, en ik heb mijn best gedaan deze positie te winnen. Bedankt allemaal voor deze dag. Na de wat mindere resultaten in mariembourg, ben ik erg blij met wat we dit weekend hebben neergezet! 

Raceway Venray race 4: tweede plaats

Erg tevreden met de behaalde resultaten van vorig weekend. 2de plaats na een dramatische start in Venray....

Ik kwalificeerde mij op pole van de senioren, en kwam erg goed weg van de start. Voor bocht 1 ontstond er een crash waar ik voor moest uitwijken naar de buiten lijn, en verloor al mijn snelheid. Na bocht 1 lag ik bijna laatste van de senioren. Hoofd koel gehouden en geconcentreerd gebleven. Inhaal actie na inhaal actie kwam ik langzaam weer in de buurt van de top 3. Ik passeerde de nummer 3, en een tijdje daarna P2 gepasseerd. De slow procedure werd gestart door een ongeluk aan het einde van de race, en de nummer 1 kwam in mijn vizier. 

Met maar 2 rondjes te gaan en de nummer 1 te ver voor, koos ik ervoor geen risico’s te nemen en te finishen op P2. Erg tevreden met de race pace en de snelheid van het inhalen. Jammer genoeg niet de eerste plaats behouden maar zulke dingen gebeuren in het racen.

Mariembourg race 5:

Nog geen behaalde resultaten...