Waarom ik coureur wil worden? Wat is mijn doel?

Sinds klein's af aan heb ik de droom gehad om iets in de race sport te gaan doen. Kijkend naar de eerste film van Cars, grote fan van Lightning Mcqueen, en hem altijd als inspiratie en voorbeeld gezien. Ik hield van de Formule 1 en speelde altijd met auto's. Zo tekende ik in de achtertuin altijd een weg na, een reed daar met mijn loop BWM auto overheen. Zelfs toen de BWM zo oud was en een wiel miste, bleef ik ermee door rijden. 

Na het behalen van mijn zwem diploma, mocht ik als cadeau voor het eerst karten bij Bleekemolen. Vanaf dat moment is de sport in mijn bloed terecht gekomen, en heb ik het nooit meer los kunnen laten. Elk kinderfeestje die ik gaf, gingen we met mijn vrienden karten. Elk jaar weer won ik met een ruime voorsprong op mijn vrienden en reed tijden met een kleine kinderkart, die volwassenen zouden rijden in volwassen karts. 

Racen betekend voor mij veel meer als alleen rondjes rijden, en proberen de snelste te zijn. Het voor mij het moment om alles om mij heen los te laten, en maar met 1 ding bezig te zijn. Het vermogen, grip, en adrenaline te voelen stromen door je lichaam. Maar niet alleen het rijden zelf, ook het werk daarom heen past bij mijn leven. Sporten, goede en constante nachtrust en het behouden van Focus.

Ik ben bereid veel op te geven om de aller beste te worden in de sport. Elke dag van de week te werken en zo mijn budget bij elkaar te krijgen voor het karten. 6 uur opstaan voor een hardloop sessie om vervolgens in de trein richting school te zitten. In de laatste 5 maanden van 2019 werkte ik 45 tot 50 uur in de maand om te kunnen karten. Ik vind daar geen enkele seconde van verspeelt, want ik weet dat ik het ergens voor doe.....Mijn doel!


Mijn doel:

Mijn doel is duidelijk... Over 5 jaar wil ik in de Formule klasses debuteren. Met nog een lange weg te gaan in de kartsport, is het altijd goed om doelen voor jezelf te stellen. Mijn doel is heel duidelijk. Over 5 jaar intreden in de Formule 3 of Formule Renault. 

Om daar te komen is als eerst een groter budget nodig, maar ook goede en sterke resultaten in de kartsport. Daarom werken we er nu hard aan om de prestaties van nu zo sterk mogelijk te maken door middel van testen, trainen, en nog eens trainen. De weg hiernaar toe zal ook niet gemakkelijk gaan. Er moet gestreden worden tegen de beste rijders van de wereld. Ik ben klaar om de strijd aan te gaan en te laten zien wie ik ben! Ik wil de wereld duidelijk maken dat het ook anders kan, en dat je geen ouders nodig hebt met veel geld! 

Om mijn doel te behalen zal er dit jaar veel van mijzelf moeten komen. Doormiddel van een top 5 plaats in het NK, word je uitgenodigd met een ticket voor de 'World Finals' in Le Mans, Frankrijk. Hier word het jaar karten afgesloten op WK niveau met rijders over de hele wereld. Win je daar, dan mag je jezelf wereld kampioen noemen!​​ Vanaf daar hoop ik ook sterk te kunnen presteren en zo mijn weg omhoog in de sport te klimmen richting mijn doel